CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
Get This Wan Hazel Home Wan Hazel Profile Wan Hazel Facebook Wan Hazel Twitter Get This.

✿ Tinggalkan Jejak Anda Disini ✿

✿ Followers ✿

Tuesday, May 3, 2011

5
Komen
Semester Break + BiBik Chaloow !



Yuhuuuu~~ Merdeka ! Nak story ni . exam suda abihhh. So kite enjoyyy! Dah seminggu abis sebenarnye. Tapi ari nie baru sempat update..Coz anak buah aku Raziq tdo. Kalu x , mmg x ley buka laptop langsung .Mengacau jer si Raziq tu.. Korang mesti tertanye² kan nape aku lak yg jage raziq .Mane bibik ? Hmm.. da chalooow da… Konon nak cuti , last² ari yg patut die datang lik umah ,Mak aku kol die cakap nak benti! Dah tu die lak mcm bos , tnyer mak aku “ awak nak duk mane ? Umah Putrajaya ke Pantai Dalam?” ambooiiii banyak cantik die nak tanye mak aku macam tue….ko tu pekerja.. kena la ikut majikan nak duk mane pon! Dah la xder permit!! Gaji nak lebeh jer ! rm 5oo Mmg x patut! Keje x seberapa..Masak x ! Stakat jage raziq N kemas2 umah jer . Umah bkn besar mane pn !Makan x payah citer r ,ktorg makan nasi kosong dgn ikan kering @ ikan goreng pn ok je..minah nie perhh ..memilih makan…nak makan ayam jer..Pizza !! padahal org kampong jer ! xsedar diri betol..Yg aku tgk Duk main Hp jer ! bla bgayut , raziq dibiar jer ..Geram btol aku dgn Minah Indon nie !!! Pukul 630 ptg wajib duk mgadap tv..tgk Kejora & Bintang!! Xder rupe bibik langsung!Kiteorg wat baik dgn die, die wat taik lak kt family ktorg nie .Ni da 2nd time die wat camnie..B4 ni die pnh da chalow..Konon nak cuti . last² bla cam tu jer!! Seminggu die bla, die nak dtg keja cni lik coz die g keje kat umah org india then org india tu x bg die solat. Padan Muke ! da keje elok²..dapat majikan baik, x hargai langsung! Skg die wat lagi ..Mak aku da cakap , klu die nak dtg keje umah aku lik , mak aku dah xnk amik die lagi! Orang yg x leh pegang pade janji x ley di wat muke !!! Disebabkan Die yg bla , aku la jadi mangsa plak! Kena jage raziq ni.Abis Plan2 aku nak wat time Semester break nie..tension Btol aku!Nak amik lesen kete xjadi ! Nak keja parttime x jadi ! Nak amek Muet x jadi !! Abis ape yg jadi !?? Baby sitter jer la!! Giler tension aku life camnie!!!Dah r B4 continue study Dulu jage Raziq gak ,nie cuti sem pon kena jage die lagi .Hadoiiii….Mampu mengeluh jer laa:(


5 Pelayan citer aku:

sindarella-tyra said...

selamat brcuti!! ^^,ntah pape yer bibik tu,,,

Raihanah Hanis said...

Sindarella: tq ...tu la..tensionnn!!!

BLOGGERSHARKIRA said...

lari lagi? hadooiii,,nak wat cam ne.. lumrah hidup..heeh

❦ a.y.u ❦ said...

gila bibik ko tu..muka nmpka baik je..nyampah ak wey...

Raihanah Hanis said...

shark : anti indon !
ayu : baik ker ? aku tgk muke cam penjenayah jer...haahahaha...jahat xaku..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kata- kata untuk hari nie

" Ya Allah
Sekiranya DIA adalah pilihan Mu diArash
Berilah aku kekuatan dan keyakinan untuk
terus bersamanya
Sekiranya DIA adalah orang yg
akan membimbing tanganku dititianMu
Kurniakanlah aku sifat Redha Dan kasih
atas segala perbuatannya
Sekiranya DIA adalah bidadara
untuk ku di Jannah Mu
Limpahkanlah aku dengan sifat tunduk dan
tawaduk akan segala perintahnya
Sekiranya DIA adalah yang
terbaik untukku di DuniaMu
Peliharalah tingkah laku serta
kata-kataku dari menyakiti perasaannya
Sekiranya DIA ini jodoh yang
dirahmati olehMu
Berilah aku kesabaran untuk menghadapi
segala kerenah dan ragamnya .
Sesungguhnya kau jauhilah aku dr sikap takbur dan derhaka."
Amin..