CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
Get This Wan Hazel Home Wan Hazel Profile Wan Hazel Facebook Wan Hazel Twitter Get This.

✿ Tinggalkan Jejak Anda Disini ✿

✿ Followers ✿

Sunday, May 23, 2010

2
Komen
corat coret ku..

salam sume..

hmm..ari nie baru aku ade kelapangan nak update blog aku nie..
actually..byk benda aku nak citer kt korang..
tp yg da latest aku nak citer..pasal ayah aku yg masih lagi koma..
Mcm2 perasaan yg aku rase skang nie..

"sedih..marah..geram..."

citer die mcm nie..Doc2 yg rawat ayah aku 2 da xnk wat ape2 perubatan kt ayah aku..
Mcm2 bg alasan..ckp ayah aku tuh xkan sedar sampai bla2 laa..Mcm Kuasa Sume ade Kt dieorang jer..
dah tu skang mcm nk lepas tangan lak..da xdtg jenguk ayah aku da..di biarkan mcm kain buruk la plak..
klu dulu sblm wat operation biopsi,mcm2 ckp..suh wat laa,,duk push2 org suh wat gak..
siap bg harapan kat family aku..siap bg jaminan 99.9% akan sembuh n pulih seperti biasa n 1% sahaje yg xbjaye@kematian..!!

ape punye ckp nie!! jgn bagi harapan klu xtau btol ke x!!
ckp dOc sume x ley pakai!!
aku bkn nak melawan takdir...or xley terima kenyataan..tp fikir laa sendiri..klu misal kate die berada d tempat family aku mcm ner?? ayah die dperbuat mcm 2?!!
lepas wat biopsi 2 terus ayah aku jadi lagi teruk..
bayangkan laa dari ayah aku yg sihat ..selepas wat biopsi 2,
ayah aku truz jadi lumpuh , xley bcakap, xley telan air, x ley angkt badan sendiri..(xley urus diri sendiri dah)..

aku sedih sgt..

Doc wat ayah aku nie mcm bahan ujikaji die..ade yg nak wat utk tesis die la..
tgk skarang doc tuh duk push2 family aku bawak ayah aku balik umah.

Giler ker Ape?

ayah aku dalam keadaan x sedar doc 2 suh wat balik umah...
pesakit cina sblah katil ayah aku tuh da 3 bln duk hospital n masih sedar..knp x suruh je wat balik??!!
sbb die bayar n ayah aku x yah bayar sesen pon??!!
mmg patut laa ayah aku dpt kemudahan tuh!!! datz y laa org nak keje gov..mcm2 benefit dpt bla da bersara..

Doc skang nie bkn nak rawat sgt org..tp lebih memikirkan wang ringgit sbg keutaamaan..

Name Je keje Mulia..tp selfish!!

(xsemua dOc la yg aku ckp nie)

then now aku kena blaja sume pasal nursing..bagi ubat,susu,suching,tukar pampers,tukar position,wat senaman kt ayah aku..sume laaa..
mmg laa nie pengalaman baru wat aku..nasib baik laa aku nie yg jenis fast learning..
skali ajar jer aku da faham n taw wat..sampai aku lak yang ajar student nurse wat suching n feeding..

hmm..tu jer laa pengalaman baru aku..aku kena praktikkan n wat sendiri sumenyer skarang coz myb dlm 1 weeks or 2 weeks lagi ayah aku akn discaj n aku la yg akn jadi nurse kat umah..
so pasnie korang ley laa panggil aku 'Nurse Anis'..hihihi..

hah..nie perkembangan ayah aku lak..ade satu pagi tuh aku cuci+urut kaki ayah aku..pastu kan secara tibe2 ibujari kaki ayah aku yg belah kanan(strok) tuh bergerak tau..aku terkejut n suke sgt..then aku ckp kat ayah aku.."abah, gerakkan lagi..." Dgn Kuase Allah, Ayah aku gerakkan lagi ibujari kaki dia tuh..Alhamdulillah..

Keesokkan nyer plak,ayah aku gerakkan kaki dia lak..mase tuh mak aku ade skali then mak aku pon suruh ayah aku gerakkan lagi kaki die..Dgn Kuasa Allah lagi, Ayah aku gerakkan lagi..banyak kali lak tuh..aku teruja sgt tgk ayah aku bg respon mcm tuh..syukur sangat2..Aku yakin ayah aku boleh sedar..Aku tau ayah aku seorang yg kuat..Dia pasti boleh lawan penyakit dia..Insyaallah..Ni sume berkat dOa anak2, family2 ,kwn2 n sume yg mdoakan ayah aku..

k laa..tu jer yg aku sempat coretkan kt korang sume..

ade citer lagi..aku akn update baru k..Assalamualaikum..



lots of ,

¤══¤۩۞۩ஜஜ۩۞۩¤══¤

♫♫]▓▓RaihaNaHHAnis▓▓[♫♫

¤══¤۩۞۩ஜஜ۩۞۩¤══¤

2 Pelayan citer aku:

cutieLuver said...

ak tersentuh..secara tiba2 air mata ak mengalir...
ko seorang yg kuat anis...jgn risau abah ko akn chat nanti...

bloggersharkira said...

insyallah sayang.
semoga allah mendengar kata-kata
doa2 ko dan semua
semoga pakcik sembuh seperti sedia kala.
amin..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kata- kata untuk hari nie

" Ya Allah
Sekiranya DIA adalah pilihan Mu diArash
Berilah aku kekuatan dan keyakinan untuk
terus bersamanya
Sekiranya DIA adalah orang yg
akan membimbing tanganku dititianMu
Kurniakanlah aku sifat Redha Dan kasih
atas segala perbuatannya
Sekiranya DIA adalah bidadara
untuk ku di Jannah Mu
Limpahkanlah aku dengan sifat tunduk dan
tawaduk akan segala perintahnya
Sekiranya DIA adalah yang
terbaik untukku di DuniaMu
Peliharalah tingkah laku serta
kata-kataku dari menyakiti perasaannya
Sekiranya DIA ini jodoh yang
dirahmati olehMu
Berilah aku kesabaran untuk menghadapi
segala kerenah dan ragamnya .
Sesungguhnya kau jauhilah aku dr sikap takbur dan derhaka."
Amin..